Rådgivning/terapi

Overgreb giver ringe i vandet - og tusindvis af spørgsmål. Hvem kan du tale om dette med?

Står du eller en du kender lige nu i en krise, som I ikke ved, hvordan I kommer ud af?

Synes du også, det er svært at finde melodien igen efter en voldsom oplevelse?

Hvis du er mor/far:

Når en mor/far erfarer, at deres barn har været udsat for et seksuelt overgreb, kan de blive fyldt af skyld- og skamfølelse og tvivl: “Hvorfor så jeg det ikke? Er jeg en dårlig mor/far? Skal det anmeldes?” Det er bare nogle af de spørgsmål, man kan komme til at sidde med. I terapien vil Charlotte hjælpe dig til at forstå dine egne reaktioner og følelser. På den måde kan du genvinde din rolle som mor/far og få overskud til at hjælpe og støtte dit barn bedst muligt.

Er du søster/bror:

“Hvad sker der i min familie?” “Er det sandt?” ”Hvorfor er hun/han blevet udsat og ikke jeg?” Som bror/søster til et misbrugt barn kan det være svært at forstå, hvad der pludselig sker, når et overgreb afsløres og familiebilledet måske bliver forvrænget og splittet. Måske er dem, du holder af, pludselig ikke de samme i dine øjne længere …?

I terapien kan du frit tale med Charlotte om de følelser og tanker, du har. Mange oplever for eksempel at føle sig frustrerede og overset i kaosset, eller føler sig skyldige i splittelsen … Charlotte hjælper dig med at forstå, hvordan du genvinder dig selv, så du kan være dig og samtidig være en del af din familie – også selv om den er i krise og sorg. 

Er du kæreste/partner til en mor/far:

Blod er bare tykkere end vand, og lige meget, hvor meget man gerne vil forstå, kan det være svært at stå på sidelinjen og se på, at et menneske, som man elsker, er i sit livs krise. Ingenting er, som det var før, og den kvinde/mand, du elsker, reagerer formentlig anderledes, end han/hun plejer. Som kæreste/ægtefælle til en mor eller far, der har et misbrugt barn, kan du måske føle dig overset og skubbet væk i kaosset. I terapien giver Charlotte dig mulighed for at få sagt alle de ting højt, som du ikke kan sige til din kæreste/partner. Det gør det lettere for dig at finde dig selv i kaosset, og derved have overskud til at hjælpe og støtte din kæreste/partner, bedst muligt.

Er du bedsteforælder eller andet familiemedlem?

“Hvorfor skal dette overgå vores familie.” “Hvorfor så jeg det ikke?” ”Jeg er så vred – og ked af det, for vores familie er blevet splittet …”

Skylden og skammen er en truende affære, når en familie rammes af seksuelt overgreb og incest.

Charlotte kan give dig råd og vejledning til, hvordan du selv kommer igennem krisen ved frit at kunne fortælle om dine egne følelser og frustrationer. Gennem terapien får du indsigt i de redskaber, du kan bruge for at hjælpe din familie igennem krisen.

Er du veninde/kollega/ven af familien?

Hvordan skal du kunne hjælpe familien, når du næsten ikke kan rumme tanken om overgrebene og incesten selv? Seksuelt overgreb og incest er så grænseoverskridende og tabubelagt, at det er svært at dele med andre.

Charlotte giver dig muligheden for at få sagt dine frustrationer og bekymringer højt, og giver dig indsigt i og forståelse for familien, som er ramt, lige som du får råd og vejledning i, hvordan du kan støtte familien bedst muligt.

Kontakt Charlotte

Charlotte Keller er certificeret sexolog, stresscoach og parterapeut, og baseret på det samt hendes egne erfaringer som mor til to misbrugte børn, giver hun kyndig rådgivning og vejledning til andre, som står i lignende situationer.

For pris og aftale kontakt Charlotte Keller.

Book en tid på mail info.splittet@gmail.com eller ring på telefon 22 54 03 39 mellem kl. 17-18 på hverdage. Samtalerne kan foregå i Charlotte Kellers lokale, i dit hjem, via telefon eller via Skype.